Saturday, 27 August 2011

British History Quiz

Question 1

In 1960, what did a 7" single record cost?
A: 6/3d (31p)
B: 8/6d (42.5p)
C: £1

Question 2

 Britain's first 'detector' van had been introduced in 1926 to catch radio listeners without a compulsory ten shilling licence) and at the end of 1951 there were 12.5 million broadcasting licenses issued of which only 1.2 million included television sets but the video revolution had begun and more than 67,000 new TV licences were being issued each month.
Which year was this Commer Detector Van pictured, made? The registration number will help you here!
A: 1959
B: 1962
C: 1968

Question 3
What was Qxydol?
A: A Pain Killer
B: A Soap Powder
C: A TV drama Series

Question 4

Man From Uncle TV series - which year did it start showing on TV?
A: 1959
B: 1964
C: 1969

Question 5

Which year did the Farthing cease to be legal tender?
A: 1954
B: 1960
C: 1966

Question 6

Which year did the Aztec bar first go in sale in britain?
A: 1958
B: 1961
C: 1967

Question 7
Which of these three cars, is the Austin Atlantic A90?

Question 8

Fry's 5 Boys Chocolate bars, which year did they first go on sale in the UK?
A: 1902
B: 1950
C: 1971

Question 9

Ration Books?
'The colour of your ration book was very important as it made sure you go the right amount and types of food needed for your health.
Buff-coloured ration books - Most adults had this colour
Green ration books - Pregnant women, nursing mothers and children under 5. They had first choice of fruit, a daily pint of milk and a double supply of eggs.
Blue ration books - Children between 5 and 16 years of age. It was felt important that children had fruit, the full meat ration and half a pint of milk a day.What year

What year did was their use ended?
A: 1946
B: 1954
C: 1960

Question 10

What was the population of Britain in 1952?
A: 32 millon
B: 40 million
C: 50 million

Answers below, try not to peep before trying the quiz!

1) A

2) C

3) B

4) B

5) B

6) C

7) A

8) A

9) B

10) C

No comments:

Post a Comment